Patříte mezi milovníky a znalce kvalitního alkoholu? Vaše chuťové pohárky vždycky zaručeně potěší kvalitní bílý rum? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, pak pro vás máme jednu výjimečnou lahůdku. Tou je ZACAPA rum, který je považován za jeden z nejkvalitnějších a nejoblíbenějších na světě. Pojďme se společně podívat, čím je tento nápoj bohů tolik výjimečný a proč by bylo hříchem, kdybyste jej neochutnali.

Historie a výroba nejlepšího rumu na světě

Historie ZACAPA rumů sahá zhruba do roku 1976, kdy byla v guatemalském městě Zacapa založena první destilerie. Destilerie je situovaná v nadmořské výšce 229 metrů nad mořem, samotné plantáže pak naleznete ještě o něco výše – zhruba ve 350 metrech nad mořem. Zacapa je údajně tím nejlepším místem pro pěstování cukrové třtiny na světě. K lahodné chuti výsledného produktu přispívá nejen unikátní nadmořská výška, ale také zdejší mikroklima, půda a samozřejmě teplota.

Absolutní favorit: Rum Zacapa Centario

Rum Zacapa Centario patří mezi nejoblíbenější a nejlahodnější rumy na světě. Na rozdíl od ostatních rumů není vyráběn z klasické melasy nýbrž z lahodného panenského sirupu, který vyniká svou nezaměnitelnou chutí a jemností. Tento rum zraje v sudech z bílého dubu v guatemalských horách. Blendování probíhá v nadmořské výšce činící neuvěřitelných 2333 m n. m.!

Míchat či nemíchat? Toť otázka!

Řadu z vás určitě napadne otázka, zda se vyplatí kvalitní bílý rum Zacapa s něčím míchat a vytvářet tak zajímavé kombinace koktejlů. Opravdoví znalci a milovníci kvalitního alkoholu rum nemíchají. Jeho chuť je totiž sama o sobě dokonalá a velmi lahodná. Levným nealkem v zásadě výjimečnost a originální chuť kvalitního bílého rumu narušíte, za což by vás zkušení piráti s největší pravděpodobností hodili přes palubu.